Aktivní dovolená hned za hranicemi
Chcete si udělat rychlý víkendový výlet do Alp? Ať už v zimě na lyžovačku, nebo v létě za turistikou – vydejte se do Pyhrn-Priel. Nebudete zklamaní!
Lyžování v Pyhrn-Priel: malé, ale rozmanité středisko
Necelé dvě hodiny od hranic na vás čeká parádní lyžování s alpskými parametry. Pyhrn-Priel zahrnuje dvě střediska pod jedním skipasem: Hinterstoder a Wurzeralm, celkem 62 km sjezdovek. Prvně jmenované středisko je překvapivě rozmanité a potěší začátečníky i sportovní lyžaře. Pro experty je připravena černá sjezdovka Inferno se sklonem až neuvěřitelných 70 %.
Wurzeralm je komornější a rodinnější středisko, které vás okouzlí klidnou atmosférou i během rušných víkendů. Pokud si chcete užít liduprázdné svahy, vydejte se do Pyhrn-Priel od pondělí do středy. Z Prahy je to jen 4 hodiny autem.
Pyhrn-Priel v létě: turistika i koupání v jezeře
Obujte si pohorky a vydejte se za přírodními krásami Pyhrn-Priel. Nádherná příroda Totes Gebirge okouzlí velkolepými výhledy a po náročných výšlapech se odměníte domácími dobrotami na horských chalupách. Rodinám s dětmi se bude líbit nenáročný výlet na jezero Schiederweiher, ve kterém se zrcadlí skalní štíty hor. Kdo si neumí představit léto bez koupání, užije si den u Gleinkersee. V létě dosahuje teplota vody v jezeře 25 °C.
Pyhrn-Priel leží na okraji NP Vápencové Alpy, a tak jsou v této oblasti vápenec a voda věční soupeři. O převahu bojují například v soutěsce Dr. Vogelgesanga, a tvoří tak fascinující přírodní dílo. Se slevovou kartou Pyhrn Priel Card budete mít vstup zdarma.
Ubytování v Pyhrn-Priel
V Pyhrn-Priel je dostupná široká nabídka ubytování všech cenových kategorií – od hotelů, pensionů, až po apartmány v soukromí. Díky tomu, že se jedná o menší středisko vytížené spíše jednodenními návštěvníky, seženete ubytování za velmi příznivé ceny.
Typické pokrmy v Pyhrn-Priel
Typickým pokrmem zdejších kopců je císařský trhanec (německy Kaiserschmarrn). Je to nadýchaná, silnější palačinka z mouky, vajec, cukru a mléka, která se při pečení na pánvi roztrhá na kusy. Trhanec má různé podoby, do těsta se přidávají rozinky, ořechy nebo kostičky jablek.