Tyrolská knedlíková polévka
Tirolen Kaspressknödel
Příprava knedlíku (6 porcí):
50 g tyrolský špek nebo slanina
50 g klobásky
125 ml mléka
2 vejce
1 polévková lžíce listové petrželky
40 g polohrubé mouky
Sůl, pepř, muškátový oříšek
Slaninu a klobásku nakrájíme na malé kostičky, rozšleháme mléko s vejci, osolíme, přidáme nastrouhaný muškátový oříšek, nasekanou petrželovou nať a mouku. Vše smícháme a necháme 15 minut odležet, poté vytvoříme malé kulaté knedlíky. Vaříme v osolené vodě cca 15 minut.
Nakonec knedlíky vložte do horkého silného hovězího vývaru a podávejte.
Zajímavosti
Tipy pro tebe

Restaurace ve výšce 3035m z níž máte Grossglockner jako na dlani.

Jakoby Rakouský Český Krumlov. Jedinečná kultura a historie v dechberoucím horském prostředí.

Z centra Heiligenblutu vede lanovka Heiligenblut-Schareck do nadmořské výšky 2600 m.n.m.